Mika Ebeling, KD:n kaupunginvaltuutettu Helsingistä Sanan- ja uskonnonvapauden puolesta!

Kunnallisvaalit, MM-hopea ja Vietnam

Ensiksi haluan ilmaista lämpimät kiitokset kaikille 1.073 äänestäjälleni luottamuksestanne. Toivon olevani luottamuksenne arvoinen.

Tämänkertaiset kunnallisvaalit olivat itselleni ainutkertaiset. Tuloslaskentaa seurasin Vietnamista hotellihuoneestani. Olin nimittäin 18.10.-1.11. shakin nuorten MM-kisajoukkueen matkanjohtaja-valmentajana. Kisat menivät erinomaisesti, sillä Suomi sai historiansa ensimmäisen MM-hopeamitalin nuorten sarjoissa. Kansainvälistyvästä Suomesta kertoo se, että mitalin meille toi 8-vuotiaitten tyttöjen sarjasta Oulussa asuva Qiyu Zhou.

Vietnam oli muuten yllättävän mukava maa. Ihmiset olivat pääsääntöisesti erittäin ystävällisiä lukuun ottamatta ammattitaitoisia taskuvarkaita, jotka avajaisten yhteydessä vähensivät vieraiden omaisuutta. Tietoliikenneyhteyden toimivat yllättävän hyvin – paljon paremmin kuin viime vuonna Turkissa. Skootterien määrä oli myös hämmästyttävä. Ainakin vähän vanhempi sukupolvi voi saada jonkinlaisen kuvan tilanteesta, jos ajattelee kiinalaisia pyöräilykansana ja vaihtaa pyörien tilalle skootterit. Lämpötila liikkui 30 C:n tietämissä. Kaiken sydämellisen ystävällisyyden keskellä huomasi kuitenkin myös sen, miten kommunistiselle valtiolle propaganda on tärkeätä. Niinpä esimerkiksi palkintojen jako järjestettiin siten, että jakamalla sopivasti ylimääräisiä mitaleja saatiin Vietnam näyttämään kisojen toiseksi parhaalta maalta, vaikka oikeasti se oli seitsemänneksi menestynein, mikä tietenkin oli ihan hieno saavutus sekin.

Lämmin kiitos Teille vielä kerran ja hyvää syksyn jatkoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset