Mika Ebeling, KD:n kaupunginvaltuutettu Helsingistä Sanan- ja uskonnonvapauden puolesta!

Orpo ja Sipilä saivat ansaitsemansa rangaistuksen!

Sote on siis kaatunut, samoin hallitus. Orpo ja Sipilä saivat ansaitsemansa rangaistuksen!

Pari vuotta sitten Orpo ja Sipilä toimivat tavattoman törkeästi Perussuomalaisia kohtaan saaden aikaan puolueen hajoamisen. Kun hallituspuolue valitsee täysin demokraattisesti omien sääntöjensä mukaan uuden puheenjohtajan, joka ilmoittaa puolueen olevan valmis jatkamaan hallituksessa aiemmin sovitun hallitusohjelman mukaan, niin ei siinä pitäisi olla perustetta hallitusyhteistyön lopettamiselle.

Hyvin erikoisten vaiheiden jälkeen hallitus jatkoi, mutta huomattavasti kaventunein hartein. Sen jälkeen yksi kerrallaan hallituksen enemmistö on pienentynyt kuin pyy maailmanlopun edellä. No maailmanloppua ei kuitenkaan tullut, mutta hallituksen loppu tuli.

Jos Orpo ja Sipilä eivät olisi aikanaan lähteneet populismin tielle, sote-uudistus olisi epäilemättä tullut jossakin muodossa maaliin. Nyt se ei tullut. Olisikohan Orpon ja Sipilän syytä katsoa peiliin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Arvo Pohja naurattaa vieläkin :)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Mitä kylvät sitä niität. Orpo ei saanut valinnan vapautta,eikä Sipilä maakuntamallia

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Miksi kristillisdemokraatit eivät puolueena etene, vaan kannatus on pysyvästi jämähtänyt n.3,5%:n kannatustasoon ja tulee lähinnä "omilta", eli eri sortin uskovaisilta.
- Johtuisiko se siitä että Suomi on arvoliberaali, vauhdilla maallistuva-jopa joukottain kirkkonsa hylkäävä, tieto-ja järkiyhteiskunta?

Ja mitä kirkollisessa ja uskonnollisessa "kentässä" muuttuu ja tapahtuu, kun aikanaan tullaan tilanteeseen, että ev.lut. valtiokirkko tullaan erottamaan valtiosta ja kilpailemaan sieluista ja kymmenyksistä muiden uskonnollisten yhteisöjen rinnalla?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ei tässä blogissa ollut aiheena kirkko eikä KD

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Miksi ihmeessä ei-uskovainen äänestäisi KD:tä?

Käyttäjän kultainenmaali kuva
Mika Ebeling

Erinomainen kysymys! Esim. jos ei-uskovainen haluaa pelastaa Suomen sanan- ja uskonnonvapauden. Jos hän lisäksi haluaa, että Suomi säilyy suomalaisten kotina, niin nähdäkseni hänellä on kaksi hyvää vaihtoehtoa perinteisistä eduskuntapuolueista: joko KD tai PS. Jos ei-uskovainen kokee näissä kysymyksissä, että PS:n linja on vähän tyly, niin KD on pehmeämpi vaihtoehto. Lähimmäisenrakkauden periaate ja kansamme henkisen ja hengellisen perinnön arvostaminen saattavat olla seikkoja, joita ei-uskovakin arvostaa.

Tai jos esim. pettynyt Kokoomuksen äänestäjä haluaa löytää puolueen, joka kykenee asialliseen yhteistyön perussuomalaisten kanssa. Silloinkin KD on hyvä vaihtoehto.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No tärkeintä kai se että sekä persut että kokoomus että keskusta että suun muut siniset ovat saaneet köniin ja saavat vaaleissa vielä enemmän 14.4.?

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Mitä ihminen kylvää, sitä hän saa niittää. Maailmassa ei ole pysyväistä kaupunkia"
-Raamattu
"Ihmisen suurin voimavara on nöyryys" - JUha Väätäinen , euroopan mestari

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Olisikohan ainakin Sipilä välttynyt "rangaistukselta" jos olisi Räsäsen, Soinin ja mm. Niikon tapaan ottanut politiikassaan ja pääministerin tehtävässään myös rauhansanalaisen hengen kynttilänsä reilusti näville "vakan alta" ja esim. yhtynyt Räsäsen ja Soinin rinnalla heidän abortti-ja homotuomioihinsa...?!

Tuskin Sipilä "ehti" edes torstain rukousaamiaisellekaan ja mahtaako olla myöskään EDUSKUNNAN rukousryhmänkään aktiiviosallistuja?

...Olisi ehkä kannattanut-ei olisi tullut "rangaistusta...?!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset