Mika Ebeling, KD:n kaupunginvaltuutettu Helsingistä Sanan- ja uskonnonvapauden puolesta!

Helsingin Tasa-arvotoimikunta joutui noudattamaan Yhdenvertaisuuslakia!

Tuntuu hurjalta ajatella, että Helsingin Tasa-arvotoimikunta kuvitteli nousseensa Yhdenvertaisuuslain yläpuolelle ja voivansa valita, mitä kohtia laista noudattaa ja mitä ei. Tyypilliseen kulttuurimarxilaiseen tapaan toimikunnan puheenjohtaja Alviina Alametsä (Vihr.) vetosi Yhdenvertaisuuslakiin ja totesi toimikunnan päättäneen perua kutsunsa tasa-arvopaneliin minulle väärän mielipiteeni takia, vaikka Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän mielipiteen perusteella. Noin törkeää piittaamattomuutta laista en muista 22 vuoden kaupunginvaltuustourani aikana koskaan nähneeni Helsingin päätöksentekoelimissä. Tiedän, että Itä-Euroopassa Neuvostoliiton ja DDR:n ollessa voimissaan saatettiin toimia tuolla tavoin, mutta että piti tämäkin vielä kokea Helsingissä!

Lopulta oikeus kuitenkin voitti ja Helsingin Tasa-arvotoimikunta pakotettiin noudattamaan Yhdenvertaisuuslakia. Mutta siihen tarvittiin aika monia asioita. Siihen tarvittiin minun päättäväisyyttäni olla hyväksymättä ihmisoikeuksieni polkemista. Siihen tarvittiin myös Kristillisdemokraattien jämäkkyyttä. Sain piiriltä vakuutuksen, että minut ilmoitetaan tarvittaessa vaikka kuinka monta kertaa uudestaan puolueen edustajaksi paneeliin, jos heiltä yritetään muita osallistujia kysyä. Tarvittiin oikeamielistä Perussuomalaisten valtuustoryhmää, joka tuli heti apuun, kun tarvitsimme tukea oikeuksiemme puolustamisessa. Lisäksi tarvittiin lainkuuliaisia virkamiehiä, jotka noudattavat lakia.

Toimikunnan puheenjohtajalle vaikuttaa kuitenkin olevan vaikeaa hyväksyä sitä, että Yhdenvertaisuuslaki koskee häntäkin. Se ei olekaan väline, jota hän voi tulkita haluamallaan tavalla ja käyttää sitä syrjinnän ja alistamisen välineenä.

Toivon, että esimerkkini rohkaisee kaikkia niitä, joiden ihmisoikeuksia vihervassarit tai kuka muu tahansa yrittää riistää. Näitä riistäjiä kohtaan on oltava päättäväinen ja taistelutahtoinen. Koska he ovat tässä asiassa väärässä ja me oikeassa, heidän taistelumoraalinsa on heikompi kuin meidän. Ja koska suurin osa suomalaisista on tolkun ihmisiä, sellaisia, jotka arvostavat sanan- ja uskonnonvapauttaan ja haluavat saman vapauden toisillekin suoda, meillä on lupaavat taistelunäkymät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Aikanaan, uskonnonvapauslain voimaan tultua joku kirkkoherra Hämeessä loihe lausumaan ensimmäisistä kirkosta eronneista,että on merkille pantavaa, että eronneet ovat paljolti ainesta, jotka ovat aiemmin joutuneet virkavallan kanssa tekemisiin(!?).

Paljon myöhemmin, joskus 70-80-luvulla vielä joku kirkkoherra julisti, että opettajat ovat avainasemassa isiemme kristillisen uskon siirtämisessä aina uusille sukupolville ja tätä "siirtämistä" kodeissa, päiväkodeissa ja kouluissa haluaisivat kristillisten lisäksi monet lahkot ja suuntaukset ja hallituksenkin jäsenistä varmaan mm. Sipilä ja Soini-ovatpa lait tunnustuksellisen uskonnonopettamisesta esim. päiväkodeissa ja kouluissa mitkä tahansa?!
- Ainakin "vetoomuksia" siihen suuntaan olen nähnyt?

Onneksi esim. KD on n.3,5%:n marginaalissa ja vähemmistössä.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

No niin, nyt on hyvä mieli, kun oikeamieliset voittivat ja vihervassarit ja kulttuurimarxilaiset saivat nenilleen.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kävelin kerran pienessä kännissä Mannerheimintien vartta ja kohtasin "valaistuneen" näköisen kauniin naisen, joka tanssahteli lipputangon ja ison lipun kanssa ja lipussa luki isoin kirjaimin sana "Jeesus!".
- Olin vähällä pyytää päästä mukaan tanssiin, mutta sitten ajattelin herrasmiehenä, että saattaisi olla jopa "uskonrauhan häirintää" moinen, ilmeisesti "jeesuksen morsiamen" lähestyminen...?

Aikanaan aiemmin olin seurannut telkusta, kun kansanedustajat, ministerit ja presidenttiparikin marssivat hartaina tummissaan tuomiokirkkoon piispaa kuulemaan.
- Sitten huomasin yksinäisen mielenosoittajan, joka kantoi kylttiä jossa luki että: "Kirkko irti valtiosta!" Hetken päästä paikalle ilmestyi poliisien "maija" ja yksinäinen, paikallaan rauhallisesti mieltään osoittanut ohjattiin "maijan" kyytiin...

Molempien, kokemieni ja näkemieni episodien kohdalla olen jälkeenpäin pohtinut
sana-,mielipiteen-ja uskonnonvapautta...?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikä olikaan Ebelingin tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä viesti kyseisessä paneelissa?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Hän varmaankin aikoo puhua avioliittolain palauttamisesta aidosti tasa-arvoiseksi eli avioliiton kieltämisestä samaa sukupuolta olevilta pareilta. :D

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tilaisuus oli jo viime tiistaina (19/3) mutta edes Ebeling itse ei ole hehkuttanut omaa kontribuutiotaan tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kaupungin ideaalille.

Silmäilin tilaisuuden koostetta (https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/vid...) mutta en katsonut siitä ihan joka sekuntia vaan otteita yrittäen hakea Ebelingin puheenvuoroja. Päällimmäiseksi jäi, että ihmisarvo määräytyy Jahwen harjoittaman luomistyön ja Jeesuksen "lunastuksen" kautta eikä ihmisestä itsestään ihmisenä.

Jos jotakin postiivista pitää hakea niin toki hän mainitsi työelämän tasa-arvon osana asenteet niin, että ei pidä ehdoin tahdoin luoda työpaikalle asenneilmapiiriä jolla sorsitaan toisia. Toki perikristillisenä hänen esimerkkinsä oli, että autokorjaamot suorastaan pursuvat paljasta pintaa. Ilmeisesti hänellä on joku fiksaatio italialaisen gummifirman mainoksista.

Mutta muuten jotakuinkin tyhjää lätinää naispoliiseista ja punaisia valoja päin ajamisesta hymyillen päälle.

En ainakaan tuolla perusteella löytänyt mitään erityistä syytä miksi hänen niin ehdottomasti oli pitänyt päästä mukaan. Käsittääkseni noita luomisia ja lunastuksia lukuunottamatta mikään hänen viestistään ei olisi jäänyt tulematta ilmi. Eivätkä nekään liity mitenkään tasa-arvon eikä yhdenvertaisuuden edistämiseen erityisesti Helsingin kaupungissa. Hän selvästi pyrki asettelemaan sanansa niin, ettei hän avautuisi äärimmäisistä mielipiteistään joita hän muuten on toki levitellyt.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #6

Minäkin ihmettelin, eikö tilaisuuden pitänyt olla jo 19.3., sillä blogista jäi jotenkin vaikutelma, että se on vasta tulossa. En sitten viitsinyt enää tarkistaa asiaa.

Loogista olisi ollut, että Ebeling olisi kirjoittanut bloginsa ennen tilaisuutta tai että hän olisi jälkikäteen kertonut, mistä kaikesta hän paneelissa puhui ja mikä oli sen anti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #6

"Päällimmäiseksi jäi, että ihmisarvo määräytyy Jahwen harjoittaman luomistyön ja Jeesuksen "lunastuksen" kautta eikä ihmisestä itsestään ihmisenä."

Entäs näiden ihmisten ihmisarvo ketkä ovat syntyneet vanhemmistaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

En huomannut, että Ebeling olisi puhunut mitään meidän ihmisarvostamme.

P.s. Iskä ja äippä ovat vakuuttaneet, ettei sinä elokuisena lauantaki-iltana saunan jälkeen meillä ollut muita paikalla kun "coitus interruptus" petti. Ja syntymähetkelläkin vain sairaalan leikkaussalihenkilökuntaa ja lääninlääkäri skalpellin varressa keisarillista operaatiotaan suorittamassa. Ei siis luojia eikä lunastajia kummassakaan tilaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset