Mika Ebeling, KD:n kaupunginvaltuutettu Helsingistä Sanan- ja uskonnonvapauden puolesta!

Punavihreiden sananvapaus -puheet sanahelinää?

Vihreät osaavat puhua, samoin punaiset. Teot kuitenkin ratkaisevat.

Kun sanojen ja tekojen välillä on ammottava ristiriita, niin puhe sananvapaudesta ja tasavertaisesta kohtelusta muuttuu sanahelinäksi. Punavihreiden unelmana vaikuttaa olevan yhteiskunta, jossa he saavat ottaa lain omiin käsiinsä. Lait koskevat muita, mutta eivät heitä. Neuvostoliiton suuruuden päivinä elänyt muistaa, miten Itä-Euroopan maat olivat ”kansandemokratioita”, mutta demokratia oli niistä kaukana.

Aiemmin olen kertonut, miten Helsingin tasa-arvotoimikunta silmää räpäyttämättä vetosi Yhdenvertaisuuslakiin saadakseen rikkoa Yhdenvertaisuuslakia. Nyt haluan nostaa esille sen, miten YLEssä on punavihreitä voimia, jotka toimivat piittaamatta Yleisradiolaista ja tasapuolisuuden vaatimuksesta. YLEn julkisesta asemasta välittämättä he pyrkivät käyttämään mahdollisuuksiaan ensi sijassa omien poliittisten päämääriensä ajamiseen.

Tästä on kaksi tuoretta esimerkkiä. Toinen on Seinäjoen Arabikevät -ohjelman hyllyttäminen tai toinen on YLEn erityisesti nuorille suunnattu YLE Kioskin vaalibotiksi nimetty vaalikone. Seinäjoen Arabi-kevät on hyvin tasapuolisesti tehty dokumentti liittyen vuoden 2015 massiiviseen turvapaikanhakijoiden vyörymiseen Suomeen. Siinä seurataan erityisesti kolmen ihmisen elämää: yhden turvapaikan hakijan, yhden vastaanottokeskuksen johtajan ja yhden kansallismielisen. Kaikkia kohdellaan kunnioittavasti. Ilmeisesti YLEN vihervassari-linjalle oli liikaa, että kansallismielistä suomalaistakaan ei millään tavalla pilkata ja hän ei täysin sovikaan siihen stereotypiaan, jonka vihervasemmisto on pyrkinyt kansallismielisistä suomalaisista luomaan. Ehkä YLE ei pitänyt, kun dokumentissa Eurooppaan tullut somalinainen kertoo, että hänen kristittynä on tarvinnut pelätä henkensä puolesta niin Somalisssa kuin Pohjoismaissakin, sillä islamin mukaan hänet saa tappaa, koska hän on luopunut islamista. Ilmeisesti YLE ei sietänyt sitä, että dokumentissa kerrottiin asiat niin kuin ne ovat, eikä niin kuin YLEn vihervasemmistolaiset haluaisivat niiden olevan.

YLEn nuorille suunnattu vaalikone on omaa luokkaansa. Moniin vaalikoneen kysymyksiin tarjotaan ”tietoa” vastaamisen avuksi. Lähes kaikki ”tieto” on vihervasemmistolaisten mielipiteiden esittämistä tietona.

Joku voi nyt kysyä, että eikö Perussuomalaisten Ketutus -vaalivideo ole myös hyvin puolueellinen. Onhan se, mutta he ovat tehneet sen omilla rahoillaan ja avoimesti tunnustavat värinsä. He ovat siis tekemisessään rehellisiä. Vihervasemmistolaiset sen sijaan toimivat julkisin varoin ja vastoin asemansa tasapuolisuus-velvoitetta.  Siksi pidän heitä epärehellisinä.

Huolestuttavaa on se, että niin Vihreitten Pekka Haavisto kuin Vasemmistoliiton Li Andersson eivät vaikuta mitenkään paheksuvan kannattajiensa puolueellista toimintaa ja asemansa väärinkäyttöä. Äänestäjän kannattaa miettiä, mistä se kertoo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Kun sanojen ja tekojen välillä on ammottava ristiriita, niin puhe sananvapaudesta ja tasavertaisesta kohtelusta muuttuu sanahelinäksi."

Sanoo rakkaudesta ja uskonnonvapaudesta puhuva kristillisdemokraatti.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Punavihreät ovat nykyajan Fasisteja mm. Dokumentti Zeitgeist on punavihreä ideologian tuotos, jossa kyseenalaistetaan traditot, uskonnot, raha/talous, hyvä velijärjestelmän kritisointi, sodat, valta. Dokumentin lopussa esitettiin ratkaisu "utopia yhteiskunta" kaikkeen em. pahuuteen.

Fasismi ei ole taantumuksellista. Fasismi on modernismia, edistyksellisyyttä, kaipuuta myyttiseen tulevaisuuteen menneisyyttä mytologisoimalla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Hetkinen, mitä väärää on kyseenalaistaa? Etenkin uskontoja.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Eikä armahtanut edes lapsia se eteläpohjalainen "lapsityövastaava" kirkonmies, joka on yksi päätekijä kuuden miehen suomalaisrenkaassa, jossa on raiskattu lasta jopa KYMMEN vuotta ja osin huumattuna!?!

...Melkoisia mallikansalaisia-ja ihmisiä nämä monet hurskaat uskovaisetkin?!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Juuri näin. Taruolentoon uskovat vanhatestamentilliset uskovaiset ovat alaikäisten suurin vaara Suomessa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Päivi on ilmeisesti "rauhoittunut" ja Sari on tyyppinäkin rauhallisempi, joten näiden vaalien alla julkisuutta ja näkyvyyttä haetaan ehdokas Mikan avulla?!

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Blogistin kertomaa totuutta viedään kommenteissa sivuraiteelle. Yritänkö arvailla puoluekantoja?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Uskonnonvapauslain voimaan tultua arvioi muuan kirkkoherra ensimmäisiä kirkosta eronneita, että on merkillepantavaa että eronneet ovat paljolti ainesta jotka ovat aiemmin joutuneet virkavallan kanssa tekemisiin.

Nyttemmin on edetty länsimaiseen. liberaaliin, maallistuneeseen, tieto-ja järkiyhteiskuntaan, jossa maallistuminen ja kirkostaeroamiset ovat sen kun vain lisääntyneet ja enää alle puolet suomalaisista uskoo uskovaisten jumalaan.

Pikkuhiljaa kirkon jäsenmäärä tippuu tasolle jolloin se on pakko erottaa valtiosta, jolloin valtion kouluista loppuu uskonnonopetus, eikä silloin enää kansanedustajat, ministerit, eikä presidenttipari marssi enää viran puolesta Tuomiokirkkoon piispaa kuulemaan, eikä presidentti enää "siunaile" kansalaisia puheensa päätteeksi.

Kirkko on siirretty uskonnolliseksi yhteisöksi muiden vastaavien joukkoon-kilpailemaan uskonnollisilla katsomusmarkkinoilla sieluista ja kymmenyksistä.
(...esim. 10% tuloista...?)

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"YLEn nuorille suunnattu vaalikone on omaa luokkaansa. Moniin vaalikoneen kysymyksiin tarjotaan ”tietoa” vastaamisen avuksi. Lähes kaikki ”tieto” on vihervasemmistolaisten mielipiteiden esittämistä tietona."

Täytyi oikein käydä tekemässä se Kioskin vaalibotti. Ihan samoja ehdokkaita se antoi kuin muutkin tekemäni vaalikoneet. Käytän sitten kyllä lisäksi muutamia omia kriteerejäni, esimerkiksi toivoisin ehdokkaan olevan kotikaupungistani.

Kysymyksiin liitetty tietokin oli ihan yleisesti tunnustettua faktaa. Miksi ei muuten translakiin liittyen olisi lain kohteena olevien mielipidettä asiasta? Eikös uskonnonvapaudestakin kysyttäisi uskovilta mitä he kaipaavat? Nuorille tarkoitetussa vaalikoneessa on luonnollista olla olettamatta, että kaikki asiat ovat tuttuja vuosien takaa, kuten meille senioreille.

Ja väittämistä sai olla samaa tai eri mieltä. Sehän juuri erottaa ehdokkaat toisistaan. Jäin kyllä kaipaamaan blogistilta perusteluja kannalleen vaalikoneen huonoudesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kävin myös koettamassa onneani k.o. tekeleen kanssa. Samat tyypit keikkuivat niin lemppari- kuin inhokkipäässä siinä niinkuin muissakin.

Kysymykset olivat ihan yhtä paljon tai vähän asiallisia kuin muissakin vaalikoneissa. Siis älämölöstely tuosta niinkuin niiin monesta muustakin asiasta on kovin keinotekoista ja tarkoitushakuista uhriutumisella äänten kalastelua.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jo toinen valitusvirsi siitä, kuinka Mika-raukkaa ja hänen hengenheimolaisiaan on taas väärin kohdeltu... näitä saamme lukea vielä varmaan monta, kunnes vaalit ovat ohi.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Ei suinkaan toinen vaan viides(!) Ebelingin valitusvirsi tässä kuussa samasta aiheesta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@13. Ihan hyvä vaan, että kun jatkaa tuota linjaa, niin sitä nopeammin saataisiin KD:n kannatus laskemaan alaspäin.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Meinaako blogisti Ebeling, että nuoret äänestäisivät KD-puoluetta, jos vaalikone olisi toisenlainen?

Ainakin yhdessä paikassa Seinäjoen arabikevät on nähty, ja blogistin kannattaa panna merkille, että esityksen ovat järjestäneet vihreät: https://yle.fi/uutiset/3-10672204 , http://www.kinojalasjarvi.fi/elokuva/573 .

Käyttäjän kultainenmaali kuva
Mika Ebeling

Se on kieltämättä mielenkiintoinen tieto. Kaikki vihreät eivät ole punavihreitä. Huomenna minä näytän tuon dokumentin. Dokumentiin liittyy se järkyttävä asia, että siinä ei ole mitään järkyttävää. YLEn toiminnassa on. Sen punavihreä porukka ei selvästikään halua, että ihmiset saisivat laaja-alaisen näkemyksen asiasta, vaan haluaa ohjata vajaalla tiedonvälityksellä ihmisten ajattelua.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ebeling haluaa siis viedä YLEltä itselleen oikeuden itse päättää omasta ohjelmistostaan.

Jos Ebeling olisi aidosti huolissaan YLEn tasapuolisuudesta niin hän huolestuisi siitä kuinka YLE erottelee vaalitarjokkaita sen perusteella miten ne ovat aiemmissa vaaleissa menestyneet ja ovatko hallituksessa vai ei. Mutta sehän ei häntä kiinnosta sillä hän itse kuuluu valikoitujen joukkoon.

Lisäksi hän olisi syvästi huolissaan YLE:n peikottelusta ja asettumisesta yksisilmäisesti n.s. läntisen arvoyhteisön käsikassaraksi kansainvälisessä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä suurvaltojen ristiriitoja käsittelevässä uutisoinnissaan ja julkaisemissaan mielipidekirjoituksissa. Mutta sekään ei tunnu häntä kiinnostavan vaan vain suvaitsevasten arvojen vastustaminen henkeen ja vereen (m.l. abortoitujen sikiöiden veri).

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ebeling kuvittelee, että hänellä ja kaltaisillaan on ikuinen nautintaoikeus päättää mitä muut saavat esittää ja miten sekä hänellä on aina ja joka paikassa oltava mahdollisuus päästä ääneen ja kuvaan. Maailma ei nyt kuitenkaan toimi ihan niin --- onneksi.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

ME: "Punavihreiden sananvapaus -puheet sanahelinää?"

Parahin Mika, oletko pysähtynyt ajattelemaan, miltä puheesi, kielenkäyttösi vaikuttaa ulkoapäin? Myös ja etenkin omien eli kristittyjen korvin? Tiedusta joltakulta läheiseltäsi, perheenjäseneltäsi, ystävältäsi (heiltä kaikilta kun saat kaunistelemattoman, suorasukaisen ja rehellisen vastauksen), esiinnytkö rauhaa rakentavasti, ja jos vastaus on epäröivä tai kielteinen, harkitse, miten menettelet.

Termin punavihreä käyttö ja etenkin yleistävänä asemoi heidät sinuun nähden silmissäsi jotenkin kollektiivisena vastustajana, jopa vihollisena. Onko kristityn tehtävä etsiä vastustajia, vihollisia ja jopa luoda sellaisia?

Oletko katsonut Don Matteota? Sarja on ollut katolisessa mutta perin maallistuneessa Italiassa erittäin suosittu parikymmentä vuotta ja kahdettatoista tuotantokautta aletaan kuvata tänä vuonna. Don Matteo, Isä Matteo, on seurakuntalaistensa ja ylipäänsä koko Spoleton (Rauman kokoluokkaa oleva kaupunki) väestön pitämä. Don Matteo on siis kristitty, tarpeen mukaan tiukkakin, mutta hän antaa toisille oikeuden olla omia itsejään, mitä se ikinä onkin, ja on aina valmis auttamaan, kun tarvis on. Kyse on siis TV-sarjasta, mutta ellei sarja pitkän päälle olisi (katu-)uskottava ja kertoisi elämästä rosoineen ja ristiriitoineen juuri sellaisena kuin se on, se ei olisi ja pysyisi suosittuna.

Katso ja pohdi omaa toimintaasi:

https://areena.yle.fi/1-2164599

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset